http://zupa-svana.com/holt-homework-help-algebra-2/ | homework help saxons | http://zupa-svana.com/uwc-creative-writing/ | ma creative writing essex university 10. 3. 2017.  –  PETAK | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

10. 3. 2017.  –  PETAK

10. 3. 2017.  –  PETAK

 

„Što više pobjeđujemo sebe to nam On daje više milosti; i ako smo danas imali snage nadvladati jednu poteškoću, sutra i preksutra noći ćemo nadvladati druge koje su mnogo veće i gore.“

      Sv. Vinko Paulski (1580. – 1660.)

 

Mt 5, 20-26

Idi i najprije se izmiri s bratom.

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Čuli ste da je rečeno starima: ‘Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu.’ A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne: ‘Glupane!’ bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: ‘Luđače!’ bit će podvrgnut ognju paklenomu. Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.

Praštanje je jedino sposobno ispuniti pravednost koja nadilazi sve naše računice. Čitavo evanđelje je hod prema izlasku, a Bog nas poziva da iziđemo iz svog ja i da damo važnost drugome, da se uživimo u njegovu muku i trpljenje. Drugi je dar Božji za nas i zato sam pozvan izmiriti se s njim. Važno je uočiti ovu logiku koju Isus nudi: kad prinosiš dar, slaviš Sv. misu, moliš, pa se sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, idi i najprije se izmiri s njim. Ne, ako ti imaš nešto protiv njega, nego on protiv tebe. Ona komu je nepravda učinjena, on je sposobniji za prvi korak prema pomirbi od onoga tko čini i nanosi nepravdu.

M O L I T V A:

Gospodine kako je jaka moć zla: pa i u svakodnevnim stvarima, u najdražim odnosima, u situacijama koje me okružuju. Daruj mi srce koje će željeti stvarati ljubav i prijateljstvo a ne braniti se. Daj da živim tako da i ja doprinesem stvaranju mira u svijetu.

PRIJEDLOG ZA ODLUKU DANA:

Moj dar na žrtveniku danas će biti ove osobe ….. : (sjeti se onih ako postoje u tvom životu „koje imaju nešto protiv tebe…“, najmanje što treba napraviti a to je: pošalji im oproštenje u mislima..

Don Drago Škarica

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes