custom vans inc case study | northeast ohio mfa creative writing | http://zupa-svana.com/academic-writing-service/ 24. 3. 2017.  –  PETAK | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

24. 3. 2017.  –  PETAK

24. 3. 2017.  –  PETAK

 

„Više ćeš utjecati ljubaznim riječima i uljudno, nego ljutnjom ili oštrim prijekorom, koji se nikada ne bi trebali koristiti osim kad je prijeko potrebno.“

 

Sv. Angela Marici (1474. – 1540.)

 

Mk 12, 28b-34 – Ovo je prva zapovijed. Druga je pak ovoj slična.

U ono vrijeme: Pristupi Isusu jedan od pismoznanaca i upita ga: »Koja je zapovijed prva od sviju?« Isus odgovori: »Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, iz sve duše svoje, iz svega uma svojega, i iz sve snage svoje!« »Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih.« Nato će mu pismoznanac: »Dobro, učitelju! Po istini si kazao: On je jedini, nema drugoga osim njega. Njega ljubiti iz svega srca, iz svega razuma i iz sve snage i ljubiti bližnjega kao sebe samoga — više je nego sve paljenice i žrtve.« Kad Isus vidje kako je pametno odgovorio, reče mu: »Nisi daleko od kraljevstva Božjega!« I nitko se više nije usuđivao pitati ga.

Ljubav je mjera svih stvari. Obe ove zapovijedi međusobno su  usko povezane i ista im je logika. Dijete uči ljubiti Boga i druge oko sebe iz onoga kako ga se uči i odgaja. Mlad čovjek uči se poštenju ako ga radni ambijent ili škola uči važnosti odnosa prema drugome. Duhovni život postaje mjesto susreta s Bogom  kad se Riječ Božja pretoči u gestu ljubavi i milosrđa prema drugome.

M O L I T V A:

Ti znaš, Gospode, da ljubav prema mojoj braći i sestrama ponekad bude poljuljana. Ti znaš da prečesto znam doći u sukob zbog neslaganja. Ti znaš, isto tako, da ih ja volim svim svojim srcem i dušom. Budi im, Gospode, na pomoći svakoga dana, pokaži meni i njima pravi put u život. Oče naš….

PRIJEDLOG ZA ODLUKU DANA:

Zamisli situaciju da ti netko postavi pitanje: što je tebi kao vjerniku najvažnije, najveće ili najljepše u tvom kršćanskom životu?  Da ne čekaš da te drugi to pitaju, razmisli i odgovori sam sebi!

Don Drago Škarica

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes