doing homework on ipad | creative writing wordreference | quotes about creative writing 28. 3. 2017. – UTORAK | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

28. 3. 2017. – UTORAK

28. 3. 2017.  –  UTORAK

Iv 5, 5-9 –  Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!

Bijaše židovski blagdan pa Isus uziđe u Jeruzalem. U Jeruzalemu se kod Ovčjih vrata nalazi kupalište koje se hebrejski zove Bethzatha, a ima pet trijemova. U njima je ležalo mnoštvo bolesnika — slijepih, hromih, uzetih.

Bijaše ondje neki čovjek koji je trpio od svoje bolesti trideset i osam godina. Kad ga Isus opazi gdje leži i kada dozna da je već dugo u tome stanju, kaže mu: »Želiš li ozdraviti?« Odgovori mu bolesnik: »Gospodine, nikoga nemam tko bi me uronio u kupalište kad se voda uzbiba. Dok ja stignem, drugi već prije mene siđe.« Kaže mu Isus: »Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!« Čovjek odmah ozdravi, uzme svoju postelju i prohoda.

Vidljivo je da Isus ne ostaje nezainteresirana pred ljudskim potrebama. Isto je zanimljivo da ga Isus pita: „Želiš li ozdraviti“?. Ovaj bolesnik je 38 godina (prosječan tadašnji ljudski vijek) doživljavao samo ravnodušnost ljudi. Mi se često uplašimo potrebe i problema drugih ljudi. Nemamo moć učiniti čudo, ali iskazati blizinu, ljudskost, empatiju, to svatko može.

M O L I T V A:

Zdravo Kraljice, majko milosrđa,

Živote, slasti i ufanje naše, zdravo.

K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.

K tebi uzdišemo tugujući i plačući

U ovoj suznoj dolini.

Svrni, dakle, zagovornice naša,

One svoje milostive oči na nas

Te nam poslije ovoga progona

blaženik HermannPokaži Isusa, blagoslovljeni plod utrobe svoje, O blaga, o mila, o slatka djevice Marijo!

(Ovu molitvu napisao je njemački blaženik  Hermann, a zvali su ga  „Hromi“  jer je  od dječje paralize ostao   uzet i cijeli život su ga    nosili ili vozili u kolicima. Ovu molitvu/pjesmu spjevao je na obali Bodenskog jezera. 1054. godine umire u 41. godini svog života)

PRIJEDLOG ZA ODLUKU DANA:

Valja priznati da su neka naša stanja (svijesti), pa i grešna stanja, takva da se u njima dobro osjećamo, čak se komotno osjećamo i ne osjećamo potrebu za izlaskom iz takvog stanja (svijesti). Zato i nije nevažno pitanje koje je Isus ovom bolesniku postavio: Želiš li ozdraviti!?

 Don Drago Škarica

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes