creative writing major uh | keras writing custom layer | have your essay written | can you help me on my homework 29. 3. 2017.  –  SRIJEDA | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

29. 3. 2017.  –  SRIJEDA

29. 3. 2017.  –  SRIJEDA

DANAS IZMOLI OVAJ PSALAM:

Ps 145, 8-9.13cd-14.17-18

Milostiv je i milosrdan Gospodin.

Milostiv je i milosrdan Gospodin,
spor na srdžbu, bogat dobrotom.
Gospodin je dobar svima,
milosrdan svim djelima svojim.

Vjeran je Gospodin u svim riječima svojim
i svet u svim svojim djelima.
Gospodin podupire sve koji posrću
i pognute on uspravlja.

Pravedan si, Gospodine, na svim putovima svojim
i svet u svim svojim djelima.
Blizu je Gospodin svima koji ga prizivlju,
svima koji ga zazivaju iskreno.

Ovaj psalam pjeva o Božjoj ljubavi. Pjeva ga srce onoga koji se na putu okrenuo i sada kreće na početak. Pri tom svom povratku promatra put kojim je prošao, vidi sve svoje slabosti, sporedne putove na koje je bio zalazio sve dok Bog nije upravio njegove korake pravim stazama. I kako da duša ne zahvali Stvoritelju na tolikoj dobroti, na tolikim djelima milosti? Kako da ne blagoslivlje Gospodina? Kako da ga ne voli? Kad je posrnuo i kad se slabostima svojim vodio, Bog ga nije samo promatrao. On ga je podigao, rukom snažnom vodio ga je. Zato mu kliče duša i pjesmom ga slavi!

Bog ne napušta čovjeka, ne prepušta ga sama sebi. Naš Bog nije daleki Bog, nego je Otac pun milosrđa. Ne pokazuje svoju različitost od ljudi zastrašujućim djelima, nego svoju veličinu očituje u milosrđu i praštanju. Svoju svetost čovjeku objavljuje tako da ga pere od svih nečistoća i daje mu novo srce.

 Don Drago Škarica

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes