http://zupa-svana.com/essay-writer-unblocked/ | custom writing matters howard edition 2 | help me start an essay | creative writing on summer holidays 31. 3. 2017.  –  PETAK | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

31. 3. 2017.  –  PETAK

31. 3. 2017.  –  PETAK

Iv 7, 1-2.10.25-30 –  Vrebali su da ga uhvate, ali još nije bio došao njegov čas.

U ono vrijeme: Isus je obilazio po Galileji; nije htio u Judeju jer su Židovi tražili da ga ubiju. Bijaše blizu židovski Blagdan sjenica. Ali pošto njegova braća uziđoše na blagdan, uziđe i on, ne javno, nego potajno.

Rekoše tad neki Jeruzalemci: »Nije li to onaj koga traže da ga ubiju? A evo, posve otvoreno govori i ništa mu ne kažu. Da nisu možda i glavari doista upoznali da je on Krist? Ali za njega znamo odakle je, a kad Krist dođe, nitko neće znati odakle je!« Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika:

»Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate. Ja ga znadem jer sam od njega i on me poslao.« Židovi su otad vrebali da ga uhvate. Ipak nitko ne stavi na nj ruke jer još nije bio došao njegov čas.

Židovi zapravo misle kako njihov Bog mora djelovati i ponašati se onako kako bi oni htjeli, on bi se morao podvrgavati njihovim željama. Ne podvrgavam se ja Bogu i njegovoj volji, nego se Bog treba prikloniti meni i mojim željama. To je opetovani istočni grijeh čovječanstva, ponovni duhovni pad i progon iz zemaljskoga raja. Ako ga već ne mogu ukloniti iz svijeta da im ne smeta, ono barem žele stvoriti sebi onoga tko će im stvarati kruh od kamenja i ispunjavati želje.

Isus se ne osvrće na to što drugi govore, pozitivno ili negativno. Njemu je do vlastite jasnoće i prozračnosti, on želi biti o svima neovisan, pa i o svojim ukućanima. On se do kraja izručuje samo svomu Ocu. Slobodan od svih, slobodan za sve. Isus im jasno kaže: nauk koji naučavam nije moj, nego Onoga tko me je poslao. Njegovu volju vršim, a ne vašu.

M O L I T V A:

Gospodine Isuse, Tvoj čas je došao, čas uhićenja, bičevanja, muke, razapinjanja, napuštenosti i smrti. Znam,  doći će i moj čas, čas moje muke, čas moje napuštenosti, čas moje smrti. Ne skrivam,  strah me je! Oslobodi me straha.

PRIJEDLOG ZA RAZMIŠLJANJE:

Korizma mi pruža priliku razmisliti o zadnjim trenucima svog života. Kao vjernici ne bismo trebali odgađati razmišljanje o tome jer svijest o tome ima i treba imati učinka na ono što i kako sada živimo.

 Don Drago Škarica

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes