Rudeš – Zagreb

4. 3. 2017.  –  S U B O T A

4. 3. 2017.  –  S U B O T A

 

 

„Od svega božanskog najbožanskije je surađivati s Bogom u obraćenju grešnika.“

           Sv. Dionizije Areopagit (1.st)

 

 

Lk 5, 27-32

Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje.

U ono vrijeme: Iziđe Isus i ugleda carinika imenom Levija gdje sjedi u carinarnici. I reče mu: »Pođi za mnom!« On sve ostavi, usta i pođe za njim. I Levi mu u svojoj kući priredi veliku gozbu. A s njim bijaše za stolom veliko mnoštvo carinika i drugih. Farizeji i pismoznanci njihovi negodovahu i govorahu njegovim učenicima: »Zašto s carinicima i grešnicima jedete i pijete?« Isus im odgovori: »Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje.«

Svi smo mi slični ovima koji Isusu prigovaraju. No Isus poručuje da uvijek i svatko ima pravo na „produžetke“ u kojima imamo priliku ispraviti, iskupiti  pogreške, laži i iznova pošteno započeti živjeti pošteno  i u istini.

 

M O L I T V A:

Gospodine, dođi i potraži me kad sam daleko od Tebe: pogledaj svu ispraznost u mom srcu, žalost i nezadovoljstvo. Smiluj mi se! Daj da se ne bojim napustiti svoje lažne i slabe sigurnosti pa da te mogu slijediti.


PRIJEDLOG ZA ODLUKU DANA:

Danas imam priliku i želim pružiti ruku onima koje sam površno prosuđivao. Najmanje što mogu napraviti, odlučiti da ih neću više tako prosuđivati. Dati im priliku da porastu u mojim očima.

Don Drago Škarica

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes