struggling to write my personal statement | creative writing exercises worksheets | me a writer essay | 101 creative writing exercises 5. 3. 2017.  –  N E D J E L J A | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

5. 3. 2017.  –  N E D J E L J A

5. 3. 2017.  –  N E D J E L J A

 

 

„Đavao, kojega ne zanima ništa manje od našeg uništenja, nikada ne prestaje povećavati oluju kako bi nas njome svladao ako može.“         

               Sv. Jeronim (342. – 420.)

 

Mt 4, 1-11

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava.

U ono vrijeme: Duh odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša. I propostivši četrdeset dana i četrdeset noći, napokon ogladnje. Tada mu pristupi napasnik i reče: »Ako si Sin Božji, reci da ovo kamenje postane kruhom.« A on odgovori: »Pisano je: ’Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.’« Đavao ga tada povede u Sveti grad, postavi ga na vrh Hrama i reče mu: »Ako si Sin Božji, baci se dolje! Ta pisano je: ’Anđelima će svojim zapovjediti za tebe i na rukama će te nositi da se gdje nogom ne spotakneš o kamen.’« Isus mu kaza: »Pisano je također: Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega!« Đavao ga onda povede na goru vrlo visoku i pokaza mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu pa mu reče: »Sve ću ti to dati ako mi se ničice pokloniš.« Tada mu reče Isus: »Odlazi, Sotono! Ta pisano je: ’Gospodinu Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!’« Tada ga pusti đavao. I gle, anđeli pristupili i služili mu.

Napast u našem životu djeluje na podmukli način i nuka nas da činimo prividno dobre stvari. Isus je u pustinji iskušavan u osnovnim – životnim i prividnim potrebama: glad, moć, ugled. Sotona lukavošću koristi profinjene tehnike da nas udalji od našeg pogleda prema Bogu kako bi nas uvukao  svijet potrebe vladanja drugima i stvarima. Isus vođen Duhom u pustinju pobjeđuje napasti snagom Duha, molitvom i ispravnim tumačenjem Božje riječi.

 

M O L I T V A:

Gospodine, nauči nas nadvladati naše napasti  počevši od onih koje ignoriramo kao što su lijenost, pa sve do onih najdubljih u nama. Nauči nas lijepo govoriti o drugima, uvije, bilo gdje i bilo kada. Jer i taj drugi je samo dio mene..


PRIJEDLOG ZA ODLUKU DANA:

Danas ću razmišljati o današnjem evanđelju i tražiti odgovor na pitanje: koji dio mog načina  života je u najvećem iskušenju?.

Don Drago Škarica

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes