Rudeš – Zagreb

Caritas

Pomoć za Žepče se prikuplja na Jarunu u svetištu Sveta Mati Slobode. Ukoliko niste u mogućnosti  dostaviti na Jarun možete ostaviti u Župnom uredu odakle ćemo mi proslijediti u svetište Sveta Mati Slobode.

PONOVNI OSNUTAK CARITASA  ŽUPE SV. ANE

Dana 2. prosinca 2013. godine od strane Nadbiskupskog duhovnog stola potvrđeni su članovi odbora  Župnog caritasa župe sv. Ane. Tako smo nakon nekoliko godina ponovno službeno oformili ovu vrlo važnu zajednicu za pomoć materijalno ugroženim obiteljima i pojedincima u našoj župi. Želja nam je doći do svih potrebitih u našoj župi i pred nama je veliki posao.

Dosad se o potrebnima brinula naša župljanka,  gospođa Ivanka Miloš kojoj se ovim putem zahvaljujemo i nadamo se da će ona svojim iskustvom i dalje požrtvovno sudjelovati u radu sada i službeno potvrđenog Župnog caritasa.

Za članove Župnog caritasa potvrđeni su:

Ana Lažeta, voditeljica

Pero Klarić, zamjenik voditeljice

Ivana Jonjić, zapisničarka

Petar Lažeta, blagajnik

Ivanka Miloš, član

Ivan Fučkar, član

Mijo Blažević, član

Iza nas je prva akcija koju smo u kratkom roku nakon osnivanja uspjeli provesti za Božić. U tome smo imali financijsku pomoć jednog donatora te smo uspjeli podijeliti hranu i kućne potrepštine za 60-ak  socijalno ugroženih obitelji na području naše župe.

 

KORIZMENA AKCIJA ŽUPNOG CARITASA

Caritas župe sv. Ane priključio se akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije:„Maslinova grančica nade“.  Grančice će se moći uzeti na označenim stolovima ispred naše crkve, a dijelit će ih volonteri i članovi Župnog caritasa. Novčani prilog za grančice je dobrovoljan. Prikupljena novčana sredstva bit će iskorištena za nabavu hrane i kućnih potrepština za potrebite u našoj župi,  koje će biti podijeljene u Velikom tjednu. Pozivamo sve župljane da u milosnomkorizmenom vremenu budu dionici zajedništva i suosjećanja s onima koji su u nevolji i potrebi, a takvih je danomice sve više.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su donijeli hranu i potrepštine na V.korizmenu  nedjelju i tako sudjelovali u pomoći potrebnima!

 

Radno vrijeme Caritasa Župe sv. Ane (u Caritasovom prostoru u staroj školi)

SRIJEDA : 09:00 – 11:00 h

ČETVRTAK: 09:00 – 11:00 h

 

Pomoć u robi dijeli se svim ljudima u potrebi, a hrana i druge potrepštinama dijele se isključivo potrebnima KOJI ŽIVE NA PODRUČJU ŽUPE SV. ANE.

Svi ostali koji su u potrebi, a ne pripadaju Župi sv. Ane mogu se javiti u Župne caritase svojih župa ili direktno u Caritas Zagrebačke nadbiskupije (Socijalna služba,  Selska 165)

 

Ako ste u potrebi, a živite na području Župe sv. Ane možete se obratiti:

Voditeljici Župnog caritasa, Ani Lažeta – 095 1981 556

Župniku Župe sv. Ane, don Mladenu Deliću – 095 9170 944

 

 

 

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes