http://zupa-svana.com/tents-and-chairs-for-hire-business-plan/ | gingerbread man creative writing | business plan written in third person | robot creative writing Dječje ljeto nakon školske nastave | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Dječje ljeto nakon školske nastave

Dječje ljeto nakon školske nastave

Od 22. – do 26. lipnja 2015. god. održano je “Dječje ljeto” u našoj župi svete Ane, a odvijalo se dijelom u župnim prostorijama, dijelom izvan crkve, a dijelom u mjesnoj školi, odnosno športskoj dvorani gdje djeca pohađaju školsku nastavu i razvijaju određene športske aktivnosti. Skupilo se pedesetak djece različitog uzrasta tj. od prvopričesnika i ostalih, pa sve do starijih, sedmog razreda, a aktivnosti su vodili naši, salezijanski animatori.

Program je započeo u crkvi, a tako je bilo i svakog dana, s molitvom i kratkom katehezom koju je predvodio don Mladen Delić, župnik. Prvog dana je prikazana prezentacija o don Boscu, pošto se ove godine slavi 200-ta obljetnica njegova rođenja. Tom prilikom djeci je posvješćena karizma ovog velikog svetca i zaštitnika mladeži te rad svećenika na ovoj župi. Djeci su bile također pokazane i ostale salezijanske kuće i župe u hrvatskoj salezijanskoj provinciji, odnosno u našoj lijepoj domovini gdje salezijanci, sinovi don Bosca, rade s mladima.

Na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja i na spomendan Marije Pomoćnice, djeca su zajedno s animatorima pošla u obližnju crkvu, susjednu župu sv. Leopolda Mandića u Voltinom, da bi tamo svi pristupili sakramentu pomirenja, svete ispovijedi. Ispovijedali su don Mladen Delić, župnik, don Franjo Halužan, župni pomoćnik i don Vjekoslav Kanić, župni vikar. Iako je rominjala kišica, ipak su gotovo sva djeca “hodočastila” u tu prostorniju crkvu, za razliku od naše rudeške. Pri kraju “dječjeg ljeta” održan je kviz o don Boscu i salezijancima. Kao što je “Dječje ljeto” započelo lijepim vremenom, tako je i završilo, a ono što je najvažnije, djeca su ponijela lijepe doživljaje i uspomene svojim kućama.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes