find resume writing service | http://zupa-svana.com/pa-personal-statement-help/ | thesis order abstract acknowledgements Duhovna obnova rudešana u Ludbregu | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Duhovna obnova rudešana u Ludbregu

Duhovna obnova rudešana u Ludbregu

U subotu 24.03.2012. u Ludbregu je održana jednodnevna duhovna obnova za sve župljane Rudeša. Duhovnu su obnovu zajedno sa župnikom organizirali i animirali salezijanci suradnici uz pomoć mladih. Bog nam je podario predivan dan, pa je uz svo duhovno bogatstvo koje smo doživjeli te uz proživljeno zajedništvo i prijateljstvo, cijela obnova bila predivno iskustvo za svih stotinjak hodočasnika koji su se odazvali pozivu.

Tijekom puta u autobusima se molila krunica uz posebne meditacije prije svakog otajstva, a nakon dolaska u Ludbreg okupili smo se u župnoj crkvi. Salezijanac suradnik, Berislav Rusan pripremio je kratko predavanje o povijesno-zemljopisnim zanimljivostima Ludbrega i okolice, te o povijesti samog svetišta i čuda pojave Presvete Krvi Kristove tijekom služenja svete mise 1411. godine. Nakon domovinskog rata, Hrvatski sabor je ispunio zavjet iz 1739. godine, sagradivši Zavjetnu kapelu sa postajama križnoga puta. Uslijedila je sveta misa koju je predvodio naš župnik don Mladen Delić, a animirali su je mladi. Posebnost ovog euharistijskog slavlja je bila pričest pod obje prilike. Na kraju prijepodnevnog programa imali smo pobožnost klanjanja Presvetoj Krvi Kristovoj.
Nakon dvosatnog odmora, koji je iskorišten za druženje i okrijepu, don Mladen je uz pomoć suradnika vodio pobožnost Križnog puta. Tijekom Križnog puta čitana su razmatranja i meditacije koje je napisao papa Benedikt XVI, što nas je posebno duhovno obogatilo.

Ovo je druženje svakako pomoglo svim prisutnima da se duhovno obogate, te još više i bolje pripreme tijekom ovog milosnog korizmenog vremena, za nadolazeći blagdan Uskrsa. Uz to, postignut je još jedan važan cilj, a to je zbližavanje župljana i jačanje zajedništva. Sigurni smo da će ovakvih hodočašća ubuduće biti još i više.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes