http://zupa-svana.com/descriptive-essay-writing-service/ | http://zupa-svana.com/double-major-in-english-and-creative-writing/ | colors creative writing Duhovne vježbe hrvatskih salezijanaca | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Duhovne vježbe hrvatskih salezijanaca

Duhovne vježbe hrvatskih salezijanaca

Od 1. – 5. lipnja 2015. god. bile su duhovne vježbe za Salezijance u Colle don Bosco blizu Torina u sklopu 200-obljetnice rođenja don Bosca koja se posebno slavi u ovoj godini(1815.-1888.). Na duhovnim vježbama bilo je ukupno dvadesetak salezijanaca među kojima hrvatski provincijal don Pejo Orkić i četvorica naših bogoslova, trenutačno asistenata po raznim zajednicama u Hrvatskoj. Duhovne vježbe je predvodio don Tihomir Šutalo, budući provincijalni ekonom. U duhovnim vježbama je bilo mogućnosti dublje upoznati osnivača salezijanske Družbe, sv. Ivana Bosca, njegov život, školovanje, razne teškoće s kojima se susretao kroz odgoj mladeži.

U toj prilici moglo se posjetiti važnija mjesta gdje se don Bosco kretao i radio, a usput i kuću svetog Dominika Savija, prvog svetca iz don Boscove škole odgoja, kuću rođenja i kuću njegova posljednjeg boravka na zemlji. Iako se putovalo po nekoliko kilometara svakodnevno iz Colle don Bosca po okolnim mjestima, bilo je vremena za osobnu meditaciju, molitvu i pobožnost. Vrhunac duhovnih vježbi bio je svakako Valdocco  u Torinu gdje su se usput mogle razgledati Sidone na platnu o Isusovoj smrti i posjet našim bogoslovima, nadamo se budućih svećenika, koji sada studiraju na Crocetti.

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes