the simple gift creative writing | i haven't been doing my homework | custom writing service reviews | http://zupa-svana.com/creative-writing-minor-requirements/ Hodočašće na Mariju Bistricu | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Hodočašće na Mariju Bistricu

Hodočašće na Mariju Bistricu

Svake godine, zajedno s vjernicima grada Zagreba, radujemo se hodočašću u Mariju Bistricu ispunjavajući Zavjet nebeskoj Majci. Ovogodišnje, 284. zavjetno hodočašće, održat će se od 12.-14. rujna pod geslom: MARIJO, NE ODBIJ NAM MOLBE U POTREBAMA NAŠIM! Pred Mariju dolazimo noseći sebe i svoje brojne i različite potrebe. Zato nam je pomoć s neba neophodno potrebna. Sa zahvalnošću za primljenu pomoć, s pouzdanjem da će nam molitve biti uslišane, jer se nikada nije čulo da je ikoga zapustila koji se njoj u zaštitu utekao, njezinu pomoć zatražio i njezin zagovor zaprosio, pođimo zajedno, izvršimo Zavjet i molimo blagoslov za sebe, za naše obitelji, Zagrebačku nadbiskupiju i naš narod.

Oni koji žele ići pješice, krenut će iz Zagreba 12. rujna prema Mariji Bistrici u tri pravca: PRVI od katedrale preko Sljemena, blagoslov u katedrali u 5 sati, a sv. Misa će biti u sljemenskoj kapeli u 9 sati, DRUGI iz Čučerja preko Laza, sv. Misa će biti u Čučerju u 9 sati, a TREĆI od Sesveta preko Laza, a sv. Misa će biti u župnoj crkvi u Sesvetama u 9 sati.

U nedjelju 13. rujna u 9 sati bit će zajednička pobožnost Križnog puta, u 11 sati zavjetna procesija od kapele “Ave Marija”, u 11 i 30 sv. Misa koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. U 15 sati je zajednički oproštaj u svetištu Majke Božje Bistričke i povratak hodočasnika svojim kućama.

Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba završava u zagrebačkoj prvostolnici, u ponedjeljak 14. rujna sa sv. Misom zahvalnicom u 19 sati.

Mi ćemo krenuti 13. rujna u 7 sati autobusom s uobičajenog mjesta Rudeške ceste, ispred dječjeg vrtića.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes