types of conflict in creative writing | popular creative writing blogs | 40 mark creative writing Hodočašće na Mariju Bistricu | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Hodočašće na Mariju Bistricu

Hodočašće na Mariju Bistricu

I ove godine naša je župa, zajedno s vjernicima grada Zagreba, hodočastila u Mariju Bistricu te time ispunila zajednički Zavjet nebeskoj Majci. Bilo je to ovogodišnje 284. zavjetno hodočašće koje se održalo od 12. – 14. rujna 2015. pod geslom: “Marijo, ne odbij nam molbe u potrebama našim!”

U nedjelju 13. rujna naša je župa krenula prema nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke s dva autobusa. Neki župljani, zajedno s mladima krenuli su već u subotu 12. rujna pješice te noć proveli pod šatorom ili nekom prikladnom “skloništu” u školi i sl. Svi predviđeni dani za izvršenje ovog zavjeta nebeskoj Majci protekli su u lijepom, sunčanom i ugodnom vremenu pa je tim više duhovno i fizičko raspoloženje moglo biti na ljepšoj razini. Stigavši autobusima u svetište, najprije je bila pobožnost Križnoga puta na Kalvariju, zatim vrijeme raspoloživo za ispovijed, a u 11 i 30 sveta Misa koju je predvodio zagrebački nadbiskup i uzoriti kardinal, Josip Bozanić s njegovim pomoćnim biskupima i velikim brojem okupljenih svećenika i Božjim narodom. Po slobodnoj procjeni, bilo je oko deset tisuća, a možda i više, jer je cijela poljana pred svetištem i kipom Majke Božje Bistričke bila ispunjenja s različitim slojevima ljudi počevši od starijih, mladih, djece i vatrogasaca.

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes