help structuring an essay | creative writing nonfiction cg | http://zupa-svana.com/best-paper-writing-service-reviews/ | my school essay written Hodočašće na Mariju Bistricu | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Hodočašće na Mariju Bistricu

Hodočašće na Mariju Bistricu

13. i 14. rujna 2014. bit će 283. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu pod geslom bl. Alojzija Stepinca: “Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske”! Ovo su riječi posvetne molitve koju je bl. Alojzije Stepinac izrekao 1940. god. u Mariji Bistrici, stavljajući u teškim danima sve vjernike i domovinu Hrvatsku pod njezinu zaštitu. Zagovor i zaštita bl. Djevice Marije i danas su nam potrebni.

Hodočasnici pješaci kreću 13. rujna u tri smjera:

a)    od katedrale preko Sljemena. Blagoslov hodočasnika u katedrali je u 5 sati, a sv. Misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati.

b)   iz Čučerja preko Laza. Sv. Misa je u Čučerju u 10 i 30 sati.

c)    od Sesveta preko Laza. Sv. Misa je u župnoj crkvi u Sesvetama u 9 sati.

U 18 i 30 kreće ulazna procesija pristiglih hodočasnika od kapele sv. Ladislava, te mladi Zagrebačke nadbiskupije, sudionici Nadbiskupijskog hodočašća mladih u Mariju Bistricu.

U 20 sati je „Služba svjetla“ – procesija sa svijećama na Kalvariji.

U nedjelju 14. rujna 2014. do 9 sati u Svetište dolaze hodočasnici organizirano autobusima ili osobnim automobilima.

U 9 sati bit će zajednička pobožnost Križnoga puta koju će predvoditi jedan od pomoćnih biskupa, a organiziraju mladi Zagrebačke nadbiskupije. Nakon pobožnosti križnoga puta hodočasnici imaju priliku za osobne pobožnosti i sv. ispovijed.

U 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do crkve na otvorenom-prostora misnog slavlja. Sveta misa počinje u   11 i 30 sati koju predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

U ponedjeljak 15. rujna 2014. u 19 sati bit će u zagrebačkoj katedrali misa zahvalnica i završetak hodočašća.

Naša župa organizira hodočašće na Mariju Bistricu 14. rujna 2014. god.autobusom gdje ćemo se pridružiti ostalim hodočasnicima.

Pokret će biti u 7,00 sati.

Za mlade koji će u subotu, 13. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će organiziran poseban hodočasnički vlak koji će krenuti u 7 i 20 s Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Konjščini. Zaustavit će se na postajama: Vrapče, Gajnice, Zaprešić i Zabok. Zbog velikog broja mladih koji se očekuju na hodočašću potrebno je, da se mladi što prije prijave, a najkasnije do 8. rujna kako bi se moglo organizirati smještaj u školi i šatorima.

Voditelji mladih trebali bi se okupiti na pripremni sastanak u ponedjeljak 8. rujna u 20 sati u prostorijama Ureda za pastoral mladih(Branjugova 1) na kojemu će voditelji moći izvršiti i uplate.

Troškovi hodočašća su 70 kn u što je uračunato 40 kn povratna karta, 20 kn troškovi smještaja i doručka, te 10 kn donacija za Fond „Mladi za mlade“.

 

 

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes