http://zupa-svana.com/creative-writing-pre-writing-activities/ | http://zupa-svana.com/is-creative-writing-a-humanities-course/ | http://zupa-svana.com/creative-writing-anchor-chart/ | how to help the poor and needy essay Hodočašće – Trsat | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Hodočašće – Trsat

Hodočašće – Trsat

U subotu 10. listopada 2015. god. naša župa je hodočastila Majci Božjoj Trsatskoj. To je već pomalo postalo tradicionalno hodočašće, a neki rekoše, i zavjetno. Hodočasnici, njih 70, krenuli su iz Rudeša u 7 i 15 sati sa zadržavanjem u Ravnoj gori i pravodobnim stizanjem na svetu misu u crkvi Majke Božje Trsatske, Majke od milosti, u 10 sati, koju je predvodio don Serafin, župnik u Bokanjcu kod Zadra. On je stigao s dva autobusa ljudi iz spomenutog mjesta, koji je predvodio euharistijsko slavlje, a propovijedao je fra Tomislav, magistar franjevačkih novaka. Fra Tomislav je u propovijedi istaknuo važnost hodočašća i dolazaka hodočasnika u ovo najstarije hrvatsko marijansko svetište i njezine blagodati.

Nakon svete mise slijedio je zajednički križni put kojega su predvodila dvojica franjevačkih novaka. Vrijeme je bilo oblačno, a rominjajuća kišica nas je pratila kroz čitavu ovu pobožnost. No, nije nas spriječila da ne dođemo do kraja sa svojim molitvama. Zatim, okrijepljeni duhovno i tjelesno, uputismo se prema Crikvenici s namjerom da posjetimo i Senj i senjsku tvrđavu Nehaj, ali nam bura to nije dopustila pa smo samo prošli kroz grad Crikvenicu. Pošto na ulici nije bilo gotovo ni jednog čovjeka zbog bure i mi se izravno uputismo svojim domovima, da bismo se zaustavili na onom istom mjestu gdje smo jutros malo otpočinuli.

Prognoza za ovaj vikend je bila dramatična, što znači, velike padavine, bura, međutim, krajnji cilj nam je samo malo spriječila ova posljednja, bura. Uzevši u obzir cijelo hodočašće, sve je ipak proteklo u najboljem redu, jer od nagovješćujućih padavina ipak nije bilo, tako da smo, usprkos svemu, svi bili presretni i napunjeni Božjom milošću i novom snagom, a i blagoslovom. Marija je, u suradnji sa svojim Sinom, učinila ono što je najbolje bilo u ovom trenutka našega hodočašćenja. Stoga našim zahvalama i molitvama gotovo da nije bilo kraja, jer smo osjetili „prst“ Božji. Za vjerovati je, da nas je ovo hodočašće, kao i ostala, osnažilo u vjeri i osposobilo za daljnje naše duhovno i fizičko putovanje prema vječnoj i sretnoj domovini koja nas sve očekuje.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes