http://zupa-svana.com/do-my-research-paper/ | phd thesis writers in chennai | http://zupa-svana.com/similarities-between-journalism-and-creative-writing/ Ima li Boga ? | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Ima li Boga ?

Ima li Boga ?

Zamislite dijete koje je u utrobi majke. Uzmete majku trudnu i pitate dijete u utrobi: ”Dijete, jel’ ti znaš da postoji tvoja mama?” Što će dijete odgovoriti. Sasvim normalno – ”Neeee, nikad nisam vidio mamu. Mama ne postoji ”. Sigurno ćeš se nasmijat i reći ”uuuu jadno dijete”. Ali tebi je lako, dijete je u utrobi, ali ti si izvan utrobe. I ako pitaš dijete u utrobi majke: ”Dijete jel’ ti znaš da postoji jedan divan svijet izvan toga svijeta u kojem si ti sada, izvan utrobe majke? I znaš li da tamo ima djece, odraslih. Tamo voze tramvaji, automobili i motori. Tamo raste drveće i divno cvijeće. Tamo imaš voćaka, jabuka, krušaka i šljiva. Tamo imaš hrane, obuću, cipele. Tamo igraš nogomet. Dijete da znaš kako je svugdje lijepo i divno..” Dijete bi reklo: ”Ma kakav svijet, što mi gluposti pričaš. Ja se tu kupam u maternici, nema ništa drugo, meni je jedino tu lijepo i ništa drugo.”

Dijete ne može znati da postoji svijet izvan utrobe majke. I zato nemojte se čuditi ako vas pitam: ”Jel’ znate vi da postoji Bog?” Ti ćeš reći: ”Nikad ga nisam vidio”. Pa jasno da ga nisi vidio. Dijete nikad nije vidjelo majke. Provelo je 9 mjeseci u utrobi majke. I ti dok si 80, 90 godina u utrobi svijeta i zemlje ne možeš vidjeti Boga. A kad dijete izađe iz utrobe, kaže: ”Mammma”, i zagrli mamu. To je smrt. Mi kažemo smrt. Nije smrt nego rođenje. I kad iziđeš iz ovoga svijeta u onaj drugi, reći ćeš: ”Oče nebeski, pa to si ti”. I zagrljaj oca i tebe. To je ljepota života. I onda kad pitaš ljude: ”Ljudi, jel’ vi znate da postoji drugi svijet izvan ovoga, jel’ postoji nakon smrti. Vi ćete reći: ”Nitko nije vidio, nitko nije čuo. Pa kako ću, kamo idu naši pokojnici…ne znamo”. Kako ćeš saznati jel’ postoji drugi svijet? Vidite, nama to ne može reći znanost, jer znanost je unutar ovoga svijeta, mi se vrtimo u krugu. Ne mogu biti ni revizije, jer i one se vrte u krugu. Nama ne može nitko reći, postoji samo jedan, jedinstveni čovjek ljudske povijesti – Isus iz Nazareta. On jedini kaže – došao sam odande, i čudesima je dokazao da vlada prirodom. Da vlada biljkama i životinjama, ljudima i smrću i grijesima. On je izvana došao i rekao: ”Postoji drugi svijet, postoji vaš Otac”. Zanimljivo, dijete je u majci, a ne zna da postoji mama. Sveti Pavao kaže: ”Mi smo u Bogu, u Njemu živimo, krećemo se, a mi ne znamo da on postoji”. Je li dovoljna ta usporedba da shvatimo gdje smo mi sad? I sad zamislite da netko dođe djetetu, napravi carski rez i dođe i kaže: ”Dijeteeee, ajde da te donesem mami, a joohoj. Dijete, reći ću ti, postoji mama, evo ja sam ovdje vani pred mamom, postoji svijet krasan, vidjet ćeš”. Dijete tek sada zna, i ako vjeruje tebi koji si došao u utrobu majke da mu kažeš, onda zna.  – Postoji drugi svijet, jedva čekam kad ću se roditi.

Ali dijete rođenje smatra smrću. Moram odavde otići, užas, kakve li strahote! Vidite, tako i mi – u Bogu smo, a ne znamo da On postoji. I zato, Isus Krist je kao ono kad bi napravio carski rez i došao djetetu. Došao je k nama i kaže: ”Ljudi ne bojte se, Bog postoji. Postoji život. Samo pazite, ostanite zdravi i budni”. Da bi dijete bilo živo ovdje na zemlji što treba činiti? Pa da mu tijelo bude zdravo. Jer ako mu je tijelo zdravo, ono može živjeti. Ako ja hoću u onom vječnom životu, duhovnom životu, ako hoću živjeti, što u meni treba biti zdravo? Duhovna duša. Besmrtna duša. Jer tamo Duh živi. Bog živi. On je tu. Isus Krist je došao da nam to kaže. On je došao uzeti naše grijehe. I taj Bog preko Crkve nam oprašta. I zato kad ti Isus kaže: ”Oprošteno ti je”, onda znaš da ti je oprošteno. Tvoja prošlost je čista. Zato vam kažem: Nemojte se baviti fantomima. Nemojte se baviti onime čega nema. Nemojte se baviti rupicama u siru. Bavite se sirom. Bavite se životom. Bavite se ljepotom. Bavite se dostojanstvom. Kako se oslobađamo grijeha i zla? Pa kažemo oprosti. I sve je čisto. U siru nema više rupica. Na meni više nema krivice i nitko me ne može osuditi. To je onda ono, da me Bog voli i dolazim do spoznaje, da On postoji. Nema više dvoumice da li Boga ima ili ga nema. On je jednostavno tu, sa mnom. On živi sa mnom i ja u Njemu.

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes