Rudeš – Zagreb

Ivan i Danijel, novi čitač i akolit

Ivan i Danijel, novi čitač i akolit

Dvadesetčetiri salezijanska bogoslova iz Salezijanske bogoslovske zajednice “Blaženi Zefirin Namuncurá” u Rimu primilo je službu čitača i akolita u nedjelju 10. svibnja 2015. Među njima su bila i dva bogoslova iz Hrvatske salezijanske provincije: Danijel Dragičević i Ivan Širić. Ivan je primio službu čitača, a Danijel službu akolita.

Podjela službi čitača i akolita obavljena je tijekom svečane večernje svete mise koju je u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusovog predslavio don Eugenio Riva, poglavar salezijanske vizitatorije Salezijanskog papinskog sveučilišta u Rimu. Don Riva je novim čitačima preporučio da odsada ozbiljno i odgovorno vrše službu čitanja i prenošenja Riječi Božje. Nove lektore je podsjetio na uzvišenost njihova služenja kod oltara i dijeljenja Presvetog Tijela Kristova.

Nakon svečanog misnog slavlja nastavljeno je zajedničko druženje u Salezijanskoj bogoslovskoj zajednici uz večeru i prigodni program koje su novim čitačima i akolitima priredili njihovi kolege bogoslovi i đakoni. Vrijeme je brzo prošlo u radosnom obiteljskom duhu koji je odlika i ove salezijanske zajednice.

Ivan i Danijel, novi čitač i akolit

Bila je to ujedno i posebna prigoda za susret s braćom postnovacima iz Međunarodnog salezijanskog zavoda Svetog Tarzicija u Rimu. Među njima su i desetorica postnovaka iz Hrvatske salezijanske provincije koji također studiraju Salezijanskom papinskom sveučilištu u Rimu. Bilo je posebno lijepo vidjeti toliki broj mlade braće salezijanaca međusobno povezanih redovničkim zajedništvom i obostranim nastojanjem za što boljom pripremom za služenje mladima, koje ih čeka po završetku višegodišnjeg studija.

Čitača Ivana i akolita Danijela koji su primili nove službe koje nose i nove odgovornosti pratimo svojim molitvama i bratskim zajedništvom.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes