Rudeš – Zagreb

KORIZMA 2017. – duhovni poticaj za svaki dan

KORIZMA 2017. – duhovni poticaj za svaki dan

Dragi župljani,
Dragi prijatelji!

Čistom srijedom započinje korizma. 40 dana bismo se, iznutra i izvana, trebali pripravljati za Uskrs. 40 dana puta prema Uskrsu i to molitvom, dobrim djelima, odricanjem i darivanjem. Korizmeno vrijeme je vrijeme kada se trebamo malo zaustaviti, povući u nutrinu i razmišljati o onome što je bitno.
U duhu korizmenog povlaštenog vremena ove godine bih želio da kao župna (i šire…) zajednica zajedno hodimo prema Uskrsu hraneći se svakodnevno Božjom riječi što nam je liturgija Korizme nudi. Stoga sam odlučio svaki dan kroz ovu Korizmu staviti na ovu našu stranicu evanđeoski odlomak od dana (ili dio čitanja) uz poticajnu misao, molitvu i prijedlog za dnevnu dobru odluku.
Odvojiti svaki dan 5 minuta i pročitati Božju riječ, zastati u šutnji i molitvi i tako zajedno hoditi prema Uskrsu.
Svakako ne bih volio da poticaji koje će biti ponuđeni, da nekomu budu svojevrsni teret, u smislu da, ako ne bude spreman slijediti prijedloge, da se ne opterećuje i okrivljuje. Duhovno iskustvo podrazumijeva i nedosljednosti u nastojanju, nedoraslost zahtjevu, ali ne otklanja svoj pogled i volju od onoga što ga može obogatiti.
Svima želim plodonosnu Korizmu!


Don Drago, župnik

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes