http://zupa-svana.com/creative-writing-pre-writing-activities/ | http://zupa-svana.com/thesis-helper-online/ | http://zupa-svana.com/creative-writing-a-level-commentary/ | essay on self help in kannada language | http://zupa-svana.com/park-creative-writing/ Novi šibenski biskup je mons. Tomislav Rogić | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Novi šibenski biskup je mons. Tomislav Rogić

Novi šibenski biskup je mons. Tomislav Rogić

Papa Franjo prihvatio je odreknuće od službe mons. Ante Ivasa na pastoralnom služenju Šibenskoj biskupiji u skladu s kanonom 401 § 1 Zakonika kanonskoga prava te je za novog šibenskog biskupa imenovao mons. Tomislava Rogića, dosadašnjeg župnika i dekana na Udbini.


Mons. Tomislav Rogić rođen je 8. studenoga 1965. u Senju, današnja Gospićko- senjska biskupija, u obitelji Ivana i Marice Rogić. Osnovnu školu pohađao je u Senju. Maturirao je na klasičnoj gimnaziji u Sjemeništu Zmajević u Zadru (1980.-1984.). Teologiju je studirao u Rijeci, a završnu godinu teološkog studija pohađao je u Zagrebu (1985.-1991.) Diplomirao je 1991. na temu “Kralj Šaul pomazanik i odbačenik Božji”.

Za svećenika je zaređen u Rijeci 22. lipnja 1991. kao svećenik tadašnje Riječko-senjske nadbiskupije. Kada je 2000. godine osnovana Gospićko-senjska biskupija prelazi u kler te nove biskupije. Kao svećenik najprije je djelovao kao župni vikar u župi sv. Terezije od Djeteta Isusa na Vežici u Rijeci, a potom odlazi na postdiplomski studij u Rim na Papinsko sveučilište Gregoriana gdje postiže magisterij iz Biblijske teologije.


Poslije povratka iz Rima bio je predavač na Biblijskoj katedri Teologije u Rijeci (1996.-2010.), studentski kapelan za grad Rijeku (1996.-2000.) te župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci (1997.-2000.). Generalni vikar Gospićko-senjske biskupije bio je od 2000. do 2004., a potom župnik i dekan Župe svetoga Križa u Ogulinu od 2004. do 2012.

Od 2012. godine župnik je i dekan na Udbini i Podlapači te je ravnatelj Nacionalnog svetišta hrvatskih mučenika na Udbini. Član je zbora savjetnika i prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije te kanonik Senjskog kaptola od 2012.

 

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes