homework help saxons | http://zupa-svana.com/can-i-hand-write-my-cover-letter/ | creative writing concordia university | bachelor of arts creative writing online O odnosu prema odgajanicima | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

O odnosu prema odgajanicima

O odnosu prema odgajanicima

Neka se uspostavi familijarnost s mladićima posebno za vrijeme odmora. Bez familijarnosti ne može se pokazati naklonost, a bez naklonosti ne može postojati nikakvo povjerenje. Onaj koji hoće da ga se voli , mora sam pokazati da voli. Isus Krist je postao malen s malenima i uzeo je na sebe sve naše slabosti.Eto učitelja familijarnosti. Učitelj kojeg se vidi samo za katedrom u razredu ostaje učitelj i nije ništa više, ali ako on ide s mladima na odmor , onda im je kao brat. Onaj koji zna da je voljen, voli. A onaj koji je voljen postiže sve, posebno kod mladih. To povjerenje uspostavlja električni krug između mladih i poglavara.. Ta ljubav pomaže poglavarima da podnesu sve napore, dosade, nezahvalnosti , nemire, nedostatke i namarnosti mladića. Isus Krist nije slomio trsku koja je bila napuknuta, nije ugasio svjetiljku koja je tinjala. Eto vam uzora.I tada neće biti onih koji će raditi za ispraznu slavu, niti onih koji će kažnjavati iz osvete jer je povrijeđen njihov ponos, niti onih koji će dopustiti da im netko zarobi srce i udvarajući se dječaku sklopiti s njim posebno prijateljstvo i tako zanemariti ostale, niti će biti onih koji će se iz ljudskog obzira bojati opomenuti onoga koga treba opomenuti.
Dosta je da jedan mladićž uđe u salezijansku kuću pa da ga Presveta Djevica odmah uzme pod svoju posebnu zaštitu. Dragi moji sinci, približava se vrijeme kad ću se morati rastati od vas i poći u vječnost. Znate li što od vas želi ovaj siromašni starac koji je za svoje mladiće istrošio cijeli svoj život ? Ništa drugo nego da se vrate oni sretni dani vremena oratorija , oni dani naklonosti i povjerenja između mladića i poglavara, onaj duh susretljivosti i podnašanja jedni drugih iz ljubavi prema Isusu Kristu. Da se vrate oni dani kad su srca bila otvorena u svoj jednostavnosti i zanosu, oni dani ljubavi i pravog veselja za sve.

DON BOSCOVA RIJEČ NA UHO

-Kako si ? A kako si u svojoj duši?
– Moraš mi pomoći u jednom velikom pothvatu. Znaš li koji je ? U pothvatu da ti pomognem da budeš dobar.
-Kad ćeš početi biti moja utjeha ?
-Kad hoćeš da đavlu polomimo rogove jednom dobrom ispovijedi ?
-Bojiš li se da se Gospodin naljutio na tebe ? Uteci se Gospi !
– Raj nije stvoren za ljenčine.
-Moli, moli dobro i sigurno ćeš se spasiti.
-Nalaziš li se u oluji ? Zazovi Gospu, koja je zvijezda mora.
-Misli na Božji sud.
– Nemoj se previše pouzdavati u svoje snage.
-Ako mi pomogneš, učinit ću te sretnim u ovom i u vječnom životu.
-Radimo, radimo, odmarat ćemo se u raju.
– Budi odvažan! Jedan kutak raja sve će nadoknaditi.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes