pinstriping and sign writing service | http://zupa-svana.com/creative-writing-vs-literature-major/ | http://zupa-svana.com/online-creative-writing-for-beginners/ | does an annotated bibliography have to be in alphabetical order | doing a literature review aveyard 2010 Obavijest o duhovnoj pripravi za blagdan sv. Ane | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Obavijest o duhovnoj pripravi za blagdan sv. Ane

Obavijest o duhovnoj pripravi za blagdan sv. Ane

Poštovani župljani i štovatelji svete Ane!

Želim Vas obavijestiti o promjeni vezano uz dosadašnju mjesečnu praksu pobožnosti svetoj Ani koja je bila u našoj župi u zadnjih nekoliko godina. Kroz nekoliko zadnjih godina svakog 26. u mjesecu pozivali smo propovjednike, postavljali kip svete Ane, primali blagoslov svete Ane, i na taj način mjesečno iskazivali štovanje našoj župnoj zaštitnici. Razgovarao sam s liturgičarima pitajući ih za mišljenje o takvoj praksi devetnice svecima. Njihovo je mišljenje, a i moje osobno, da to nije potrebno činiti na takav način jer bi se po to kriteriju blagdan Božića, koji je puno važniji blagdan, mogao slaviti svakog 25. u mjesecu. Liturgija predviđa i poziva na proslavu svetaca i blagdana na sam kalendarski određen dan. Duhovna priprava za proslavu svetaca ili zaštitnika župe obogaćuje se trodnevnim ili devetodenvnim duhovnim sadržajima neposredno pred kalendarski datum slavlja sveca ili župnog blagdana.
Stoga ćemo i mi u našoj župi naš župni blagdan svete Ane slavit tako da ćemo se kroz devet dana u srpnju 2017. godine pripremati za proslavu, s naglaskom na trodnevnu bližu pripravu uz bogatiji duhovni i slavljenički program.
Ono što ćemo svakog 26. u mjesecu imati a to je blagoslov svete Ane na kraju jutarnje i večernje mise. Isto tako obnovit ćemo praksu primanja blagoslova Marije Pomoćnice svakog 24. u mjesecu.

Don Drago, župnik

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes