summer creative writing prompts | grade 8 creative writing | http://zupa-svana.com/traduccion-de-i-do-my-homework-every-day/ | creative writing ncc | creative writing course washington dc Papa Franjo putuje u Armeniju | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Papa Franjo putuje u Armeniju

Papa Franjo putuje u Armeniju

„Pohod prvoj kršćanskoj zemlji“, moto je apostolskoga putovanja pape Franje u Armeniju, u kojoj će boraviti  od 24. do 26. lipnja.

Logo putovanja, koji je okrugloga oblika, prikazuje biblijsku planinu Ararat, simbol Armenije, te „Khor Virap“ (što znači „duboki bunar“) u Artashadu, u kojemu je sveti Grgur Prosvjetitelj bio zatvoren gotovo 14 godina, i gdje se danas nalazi istoimeni samostan. Nakon što je bio oslobođen, sveti Grgur je, postavši prvi armenski primas, zajedno s kraljem Tirdateom III., kršćanstvo proglasio državnom religijom Armenije. Na logu se, osim toga, ističu obilježja i boje, ljubičasta i žuta, Armenske apostolske Crkve i Svete Stolice.

fd

Papa Franjo će u petak, 24. lipnja, u poslijepodnevnim satima stići u glavni armenski grad Erevan. Odmah će uslijediti molitva u armenskoj apostolskoj katedrali u Etchmiadzinu, i pozdrav katolikosu, a potom susret s Predsjednikom i predstavnicima građanskih vlasti, te govor Diplomatskom zboru.

U  subotu, 25. lipnja, posjetiti Spomenik žrtvama velikoga krvoprolića počinjenoga nad Armencima između 1915. i 1916. godine, u vrijeme Otomanskoga carstva. U Gymuriju, drugom gradu po broju stanovnika u Armeniji, koji je krajem ’80-ih godina pogodio snažan potres, Papa će služiti misu, te posjetiti armensku apostolsku katedralu i armensku katoličku katedralu Svetih mučenika. Navečer će ponovno biti u Erevanu, gdje će biti održan ekumenski susret i molitva za mir.

Trećega i posljednjeg dana posjeta Armeniji, u nedjelju, 26. lipnja, Papa će se u Apostolskoj palači u Etchmiadzinu susresti s katoličkim biskupima, i sudjelovati na Božanskoj liturgiji u armenskoj apostolskoj katedrali. Nakon objeda, susrest će se s izaslanicima i dobročiniteljima iz Armenske apostolske Crkve, kada će biti potpisana zajednička izjava. Prije povratka u Vatikan papa Franjo će se zadržati u molitvi u samostanu Khor Virap.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes