custom cover letter | http://zupa-svana.com/literature-review-on-oil-price-volatility/ | pay for essay canada | how to help 1st grader with homework | help structuring an essay Sveti Dominik Savio | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Sveti Dominik Savio

Sveti Dominik Savio

06. svibnja  je SVETI DOMINIK SAVIO, dječak, koji je bio u don Boscovom oratoriju, a ujedno je zaštitnik djece i ministranata.

SVETI DOMINIK SAVIO je rođen 2. travnja 1842, godine u Italiji, blizu Chierija (Torino), u obitelji siromašnoj dobrima, ali bogatoj vjerom. U petoj godini već je bio ministrant, a u sedmoj godini bio je i prvopričesnik. Osobiti je štovatelj bio Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu i pričešćivao se toliko često koliko mu je dopuštao svećenik. Bio je i veliki štovatelj Blažene Djevice Marije.

Dvanaestogodišnji Dominik ulazi u salezijanski zavod u Torinu. Tu je bio uzor svima i najbolji učenik sv. Ivana Bosca. Marljivo je učio, molio i bio najomiljeniji među kolegama. Spoznavši don Boscov ideal: Da mihi animas, želi spasiti sve duše, osniva Družbicu Bezgrješne, iz koje će izići najbolji don Boscovi suradnici. Među njegovim glavnim mislima je bilo: “Radije umrijeti nego sagriješiti”. Bilo je nevjerojatno, kako je brzo napredovao u svetosti života. Umro je 9. ožujka 1857. s petnaest godina života i već je postao svetac. Svetim ga je proglasio papa Pio XII. 12. lipnja 1954. godine.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes