law essay help london | http://zupa-svana.com/advantages-and-disadvantages-of-doing-homework/ | http://zupa-svana.com/creative-writing-guns/ | ontario homework help Svetac koji je svoj život posvetio odgoju mladih | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Svetac koji je svoj život posvetio odgoju mladih

Svetac koji je svoj život posvetio odgoju mladih

“Narav njegove karizme ostala je uvijek jednaka unatoč promjenama vremena”


Kao čovjek od akcije, don Bosco je shvatio da pozornost posvećena mladima predstavlja najbolje ulaganje u društvu, Crkvi i u svijetu – jedna je od misli iz propovijedi Papina državnog tajnika kardinala Tarcisija Bertonea, koju je održao na Svetoj Misi u četvrtak, 4. lipnja, u Katakombama svetoga Kalista u Rimu.
Euharistijsko je slavlje bila prigoda za štovanje urne svetoga Ivana Bosca, na njezinu hodočašću po svijetu u prigodi 150. obljetnice utemeljenja Salezijanske obitelji. Urna će proći kroz 130 zemalja u svijetu, a njezino će hodočašće završiti 2015. godine, u prigodi 200. obljetnice rođenja don Bosca.Lice siromašnih, obespravljenih, povrijeđenih i progonjenih – obilježja su kojima je kardinal Bertone ocrtao sliku djece u Isusovo doba. I upravo je na njih Isus upućivao kako bi Ga se prihvatilo. Biti djeca u duhu, jedan je od uvjeta koji nam omogućuju pristup Bogu Ocu Svemogućemu – istaknuo je kardinal.
Don Bosco, kao mladi svećenik iz Piemonta, potaknut Duhom Svetim, pun je zanosa otvorio vrata kako bi prihvatio najosamljeniju i najslabiju mladež. Bio je svećenik koji je uspio ostvariti san o preventivnome sustavu, načinu kršćanskoga života koji se pokazao vrlo uspješnim. Bio je čovjek od akcije koji je shvatio da je pozornost prema mladima najbolje ulaganje u društvu, Crkvi i svijetu – naglasio je kardinal Bertone. Narav njegove karizme ostala je uvijek jednaka unatoč promjenama vremena, – napomenuo je nadalje kardinal te nastavio – potaknula je osnivanje tisućâ instituta, školâ, profesionalnih i obrazovnih centara, a utjelovila se u njegovim sinovima i kćerima koji su odlučili nastaviti skrbiti za najmanje, i to kroz razne grane Salezijanske obitelji i putem beskonačnoga mnoštva bivših učenika.
Osvrnuvši se na prisutnost urne don Bosca, kardinal je rekao da je ona znak za obnovu mladenačkoga zanosa, te poticaj na neumorno zalaganje u odgoju mladih i sve veće bavljenje problemima današnjega društva. Današnjem je svijetu don Bosco potreban više nego ikada. Na nama je da oživimo djelo don Bosca, kroz odanost i vjernost njegovoj karizmi – napomenuo je na koncu kardinal Bertone.

Kliknite ovdje za link na kojem možete pratiti sva događanja.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes