creative writing mentors | ncert homework help | creative writing groups belfast Duhovna obnova župljana | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Duhovna obnova župljana

Duhovna obnova župljana

U subotu 12. ožujka 2016. godine održana je cjelodnevna duhovna obnova za naše župljane u pastoralnom centru „Emaus“ u Mukinjama na Plitvičkim jezerima. Toga dana 110  župljana ujutro oko 6:30 krenulo je na put, koji je za sve a posebno za nas mlade bio lijepo iskustvo a koje se dijelom pretvorilo i u svojevrsnu pustolovinu. 

U centru nas je dočekao naš župnik don Drago Škarica, koji je došao dan ranije kako bi se što bolje pripremio, zajedno s domaćinom don Petrom Belinom našim dragim, bivšim župnikom i don Josipom Bunićem. Don Petar se pobrinuo da nam ništa ne nedostaje, tako da su nas na samome dolasku dočekali kava i nešto za okrjepu. Voditelj duhovne obnove župnik don Drago govorio je o Božjem milosrđu tumačeći dvije evanđeoske teme: milosrdni otac i susret Isusa i Samarijanke. Razmatranje navedenih tema pjesmom su popratili naši mladi predvođeni zborom mladih. Nakon toga uslijedilo je pokorničko bogoslužje i prilika za Svetu ispovijed, a u 12:15 imali smo svečanu misu koju je predvodio i propovijedao don Petar Belina. Po završetku mise uputili smo se na ručak, poslije kojega smo imali slobodno vrijeme. 

Dio mladih odlučio se zaputiti prema jezerima, ne sluteći što ih čeka. Dug put praćen kišom i raznim dogodovštinama ostat će nam uvijek u sjećanju. Voda, voda, voda i još puno vode. Iako smo bili mokri i umorni, radosni i obogaćeni novim iskustvom vratili smo se u centar. U drugom dijelu duhovne obnove imali smo pobožnost križnog puta, nakon kojega smo se oko 17:30 uputili prema Zagrebu. Bio je ovo dan obogaćen duhovnim sadržajima i poticajima, prepun zajedništva, smijeha, veselja, pjesme, ljubavi i najvažnije Božje prisutnosti. Zahvaljujemo don Petru na divnom susretu i nadamo se da će se uskoro ponoviti.

Katarina i Matea Buljan

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes