http://zupa-svana.com/job-for-creative-writing/ | basic tools in creative writing | http://zupa-svana.com/unite-union-will-writing-service/ | birth order literature review Hodočašće na Trsat | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Hodočašće na Trsat

Hodočašće na Trsat

8. listopada pedeset župljana župe svete Ane Rudeš hodočastili su u Marijino svetište Trsat. Pristigavši na Trsat u 9.30 sati uputili smo se u svetište, gdje smo, uz prethodnu mogućnosti za osobnu ispovijed, slavili Svetu misu zajedno s drugim hodočasnicima. Nakon mise u tišini i osobnoj pobožnosti ophodili smo sliku Majke Božje koja se nalazi iza prezbiterija. Naši dobri domaćini braća franjevci organizirali su i križni put za hodočasnike u dvorištu samostana kojeg su predvodili franjevački novaci.

Nakon pobožnosti križnog puta bila je prigoda za osobnu pobožnost, obilazak kapelice zavjetnih darova i okrjepu.
U popodnevnim satima smo se uputili prema aleji glagoljaša-spomen obilježju koje se prostire u dužini od 7 km od Roča do Huma, najmanjeg grada na svijetu. Razgledali smo i upoznali se sa spomenicima u čast hrvatskim glagoljašima a aleja nas je dovela i do simpatičnog malog grada Huma gdje smo razgledali crkvu, sam gradić, degustirali istarske specijalitete.
Bio je to dan duhovne obnove i ugodnog druženja župljana. Nadamo se da će biti uskoro još ovako dobrih druženja i lijepih trenutaka.
don Drago, župnik.

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes