pro essay writer reviews | homework help ilc | do you doing homework | http://zupa-svana.com/creative-writing-as-a-product-of-intuition/ Hodočašće u Rim | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Hodočašće u Rim

Hodočašće u Rim

Od 9. – 13. lipnja 2016. god. naša je župa s pedeset i tri hodočasnika posjetila vječni grad Rim povodom godine božanskog milosrđa koju je na blagdan Bezgrješne 2015. proglasio papa Franjo, a trajat će do blagdana Krista Kralja. Prije dolaska u Rim hodočasnici su posjetili rodno mjesto sv. Franje Asiškog, Asiz, potom Casciu, svetište sv. Rite, zaštitnice nemoćnih i potrebitih.

Glavni cilj hodočašća bile su četiri rimske bazilike: Bazilika sv. Petra, sv. Ivana Lateranskog, sv. Pavla izvan zidina i sv. Marija Velika, te dobili potpuni oprost koji se u takvim proglašenim jubilejima dodjeljuje. Tom prilikom obišli su i druge važne kulturne znamenitosti grada. Ovo hodočašće veoma lijepo se uskladilo s nedjeljom invalida obilježeno u Rimu(12. lipnja) koji su se okupili na trgu sv. Petra iz različitih zemalja: Španjolske, Njemačke, Italije…Svetu misu je predslavio, zajedno s ostalim svećenicima, sveti Otac, papa Franjo. Na kraju svete mise sveti je Otac obišao bolesnike i podijelio papinski blagoslov njima kao i svim ostalim nazočnim hodočasnicima. Hodočašće naših župljana je završilo 13. lipnja u Padovi, u svetištu sv. Antuna Padovanskog i nekoliko sati kasnije kod svetog Leopolda Mandića. Hrvatskim hodočasnicima ponovo se pružila prilika za obnavljanje uspomena koje su doživjeli kod boravka Leopoldinih posmrtnih ostataka tijela u našem glavnom gradu. Hodočašće su animirali i organizirali don Rudi Paloš koji je niz godina boravio u Rimu i don Vjekoslav Kanić, župni vikar.

                                          

V. Kanić

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes