custom essay writing uk | edit my essay for me | http://zupa-svana.com/thesis-editing-cost/ | florida state university creative writing faculty Krizmanici 2014. | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

Krizmanici 2014.

Župnu katehezu odnosno vjeronauk za krizmanike u našoj župi ove (2014.) godine pohađalo je 85 krizmanika. Pošto je djece bilo općenito manje u školama, to se odrazilo i na polazak župne kateheze, jer je ove godine bilo 20 krizmanika manje. Na susretima su se obrađivale različite teme: o vjeri, sakramentima, svetoj misi, ponašanju u crkvi i izvan nje, smislu života i sl. Krizmanici su mogli od svećenika čuti kako se ophoditi i nositi s mnogim problemima što ih današnji svijet nudi. Govorilo se i raspravljalo o sreći, zaljubljenosti te raznim drugim temama koje su zanimljive mladima u toj dobi. Na susretima se koristio materijal s prezentacijama pismenim i slikovitim načinom što ide u stil audio-vizualne metode.

Župna kateheza za krizmanike je nastojala poučiti mlade iz raznih aspekata kako postati „pošteni građani, dobri kršćani i jednog dana sretni stanovnici neba“ o čemu je često govorio naš sveti Ivan don Bosco, utemeljitelj salezijanske Družbe.

Zbog lakšeg odvijanja kateheze, iako manji broj krizmanika, mladi pripravnici na Svetu potvrdu bili su podijeljeni u četiri grupe prema njihovim mogućnostima zbog školskih obveza i različitih treninga.

Isto tako, zbog skučenosti prostora u našoj crkvi, Sveta krizma je bila u crkvi sveta Mati Slobode u Jarunu 17. svibnja 2014. godine. Sakrament Sv. krizme podijelio je mons. dr. Josip Oslić, arhiđakon zagrebačke nadbiskupije.

Galerija

 

Krizmanici 2013.

Katehezu, odnosno vjeronauk za krizmanike u našoj župi pohađa 80-desetak krizmanika ove godine. Ove godine 20 krizmanika je manje. Razlog tome krije se u manjem broju učenika u našoj školi, kao i u školama općenito. Na katehetskim susretima obrađuju se različite teme: o vjeri, sakramentima, svetoj misi, ponašanju u crkvi i izvan nje, smislu života, i sličnom… Vrlo je važno i zanimljivo što budući krizmanici mogu podijeliti sa svojim svećenikom vlastita iskustva što su ih stekli živeći u svijetu što nudi toliko dobrog, ali ,nažalost, i lošeg te raščistiti, razgovarajući s posvećenom osobom, mnoge nedoumice koje ih zaokupljaju glede života i življenja. Govori se i raspravlja o sreći, zaljubljenosti te raznim drugim temama koje su zanimljive mladima u toj dobi.
Župna kateheza za krizmanike nastoji poučiti mlade kako postati „pošteni građani, dobri kršćani i jednog dana sretni stanovnici neba“, o čemu je često govorio naš sveti Ivan don Bosco, utemeljitelj salezijanske Družbe.

Galerija

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes