business plan writers san diego | http://zupa-svana.com/ma-creative-writing-uk-rankings/ | http://zupa-svana.com/first-grade-homework-helper-sheet/ | and i do my homework traduzione Klanjanje | Župa sv. Ane - Rudeš

Rudeš – Zagreb

KlanjanjeTrebamo naći vremena i zadržati se do nogu Raspetoga, gdje će se naša ljubav raspaliti svetom ljubavlju prema njemu!
(sv. Marija De Mattias)


Kada bi pitali naše župljane što bi izdvojili od duhovno najdubljih događanja u župi svakako bi jednoglasan odgovor bio „Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom“.
Redoviti susreti vjernika pred prisutnim Gospodinom zaživjeli su četvrtkom tek od listopada 2011. kada je naša župa dobila novu dimenziju duhovnog života za kojom se, mnogi će priznati, dugo žeđalo. Vjernici su se obogatili i postali sretniji jer im se omogućio neposredni doživljaj ljubljenog Spasitelja.
To je postala pomoć za otvaranje duše u ozračju tihe, duboke molitve i nježnih tonova koji umiruju cijelo biće i olakšavaju put predanosti Gospodinu. Unutarnji prostor malenog crkvenog zdanja iako potpuno ispunjen ljudima postaje poput oaze mira koji se prenosi na prostor okupljenih srca. To su trenuci povezanosti čovjeka i Boga samog koji nas duhovno hrani i barem nakratko odvaja od svakodnevnih briga.
Nažalost, život i njegove obveze nerijetko nas udaljuju od istinskog smisla života i upravo klanjanje pred Presvetim je ono što nas vraća i obnavlja: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti” (Mt 11, 28).
Zapravo je to jedini i istinski put kojim trebamo ići i na koji nas Crkva od samih svojih početaka neprestano usmjerava. Poznato je kako je sveti Ivan don Bosco, utemeljitelj naše salezijanske družbe, usnuo san u kojem je vidio kako Crkva stoji na dva stupa, Djevica Marija i Presveti Oltarski Sakrament.
To je to! U srcu svakog iskrenog vjernika razgorena ljubav za Isusa Krista i Djevicu Mariju je najvažnija, a da bi se to ostvarilo moramo biti s njima kroz molitvu krunice i u tišini s Gospodinom. Njima se utječimo! Uz zaštitu i zagovor Djevice Marije On nam jedini daje ljubav jer je jedini Ljubav sama.

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.Sveta i svijetla budućnost svakog naroda izgrađuje se na ovim stupovima a počinje od svakog vjernika koji iskreno prilazi svojoj Crkvi. Isus je glava te Crkve a naša blaga i ponizna srca njezini su udovi. Ruke koje služe bližnjima i srca koja klečeći pred Presvetim mole za istinsku svetost svakog čovjeka i svih obitelji, župljana, svećenika, redovnika i redovnica izgrađuju bolji svijet na zemlji i otvaraju put u Nebo.
Stoga, pričešćujmo se, zadržimo se do nogu Raspetoga, služimo Mu i molimo Ga za milosrđe da On živi u nama i mi u Njemu.
Velik si, Gospodine, i hvale predostojan […] Za sebe si nas stvorio i nemirno je naše srce dok se ne smiri u tebi
(sv. Augustin)

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes